

## LE SUEUR COUNTY BOARD OF COMMISSIONERS MEETING AGENDA February 7, 2017

- 1. **9:00 a.m. Agenda and Consent Agenda (5 min)** RE: January 24, 2017 Minutes and Summary Minutes RE: January 2017 Transfers
- 2. 9:05 a.m. Claims (5 min)
- 9:10 a.m. Brian Collins, Field Services District Supervisor, MN Dept of Corrections (5 min) RE: Introduction
- 4. 9:15 a.m. Tammi Tikalsky and Betsy Lasch (15 min) RE: CR 29 Safety Concerns
  - \* In addition to the 4 way stop signs at 10th Ave, adding 4 way stop signs at the intersection of First Ave SE and Co Rd 29
  - \* Reducing the speed limit from 55 mph to 45 mph
  - \* Future walking trail on the south side of Co Rd 29 from 10th Ave to First Ave SE
- 9:30 a.m. Chad Washa, Le Sueur County Fair Board (10 min) RE: 2017 Budget RE: Personnel Changes
- 9:40 a.m. Jim Golgart, Veterans Services (5 min) RE: Out of State Travel Request RE: Salaries
- 7. 9:45 a.m. Human Resources (10 min)

- 8. **9:55 a.m. Technical Solutions (10 min)** RE: Audio - Video Upgrade in Commissioner's Room
- 9. 10:05 a.m. Darrell Pettis, County Administrator / Engineer RE: CR29 Information RE: Le Sueur - Rice County Joint Ditch 5 Appointment Order RE: Joyride RE: Out of State Travel Request: NACE Conference, April 9-13, 2017 in Cinncinnati, OH RE: RFP Update RE: Public Hearings - CD23, CD43, CD44 on April 18th, 2017
- 10. **10:15 a.m. Closed Meeting** RE: To develop offer to purchase real property, parcels 20.575.0570, 20.575.0580 and 01.103.7600 - MN Stat. 13D.05 (3) (c) (3)
- 11. **10:30 a.m. Consider Purchase Agreement**
- 12. Commissioner Committee Reports
- 13. Future Meetings
- 14. **11:00 a.m. Parks Trails Workshop**